Blog

Duş Seti Nasıl Seçilir ve Takılır?

Duş Seti Nasıl Seçilir ve Takılır?

Pek çok insan için yorucu bir günün ardından iyi hissetmek için yapılması gerekenlerin başında yer alan şey, güzel bir duş almaktır. Tabii bunun için de kullanışlı bir duş setine ihtiyaç var! Hiç merak etmeyin; hem ihtiyacınızı karşılayabilecek hem de banyonuza şıklık katacak pek çok duş seti alternatifi bulunuyor. Peki, duş seti çeşitleri nelerdir, hangi duş seti modelleri sizin için uygundur?

Duş Seti Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Duş seti seçerken dikkat etmeniz gerekenleri sıralayacağız, ama öncelikle duş seti çeşitlerini tanımakta fayda var.

Ankastre Duş Setleri: Bu tip duş başlıkları, duvara ya da tavana monte edilerek sabitleniyor ve sadece bazı modellerin başları hareket ettirilebiliyor. Spiralli olmayan tasarımları ile banyolara şıklık katan ankastre duş başlıkları, ankastre banyo bataryaları ile kullanıldıklarında ekstra hoş bir görünüm sağlıyor.

Ankastre Duş Seti

Duş Masaj Sistemleri: Ayarlanabilir hız ve yoğunlukta su püskürtme özelliği ile masaj etkisi sunan bu duş sistemleri, duş almayı keyifli ve daha rahatlatıcı hale getirmek isteyenler için ideal.

Masajlı Duş Seti

Sürgülü Duş Setleri: Duş başlığını istediğiniz yüksekliğe ayarlayabilmenizi sağlayan bir mekanizma ile size özgürlük tanıyan sürgülü duş setleri oldukça kullanışlı ürünler. Özellikle bir çocuğunuz varsa bu çeşidi tercih edebilirsiniz.

Sürgülü Duş Seti

Maşraflı Duş Setleri: En çok kullanılan tip olan maşraflı duş setleri; duş başlığı, duş başlığını duvara asmak için aparat ve bir hortumdan oluşuyor. Bu duş seti çeşidini dilerseniz elinizde, dilerseniz duvara sabit bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Duş Seti Nasıl Seçilir

  • Öncelikle sabit mi yoksa hareket edilebilir bir duş seti mi istediğinize, ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz.
  • Eğer duş setinin dekorasyonunuza katkı sağlamasını istiyorsanız ankastre gibi tepe duşlarını tercih edebilir ya da duş başlığının şık olmasına özen gösterebilirsiniz.
  • Eğer tepe duşu almıyorsanız batarya ve duş başlığı arasında hortum olacak demektir. Aldığınız hortumun çok kısa ya da çok uzun olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Spirallerin, hortumların kalitesinin de oldukça önemli olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Bu nedenle garanti sunan, yüksek kaliteli olduğu için uzun ömürlü olabilecek duş setlerini tercih etmeniz sağlıklı olabilir.
  • Su basıncını ayarlayabileceğiniz ürünlerin, kullanım konusunda size daha çok özgürlük tanıdığını unutmamalısınız.

Duş Seti Nasıl Takılır

Duş Seti Nasıl Takılır?

“Duş seti nasıl değiştirilir?” sorusuna cevap vermeden önce eğer ankastre duş seti kullanmak istiyorsanız bu konuda bir uzmandan yardım almanız gerektiğini belirtelim. Çünkü bu duş seti tipinde, su akışı dış hortum ile gerçekleştirilmez.

  • Duş seti montajının ilk aşamasında hortumu takmak bulunuyor. Hortumu banyo bataryasındaki yuvarlak, contalı alana ve çevirerek takmalısınız.
  • Hortumun diğer ucunu ise duş başlığına, yine çevirerek takmalısınız.
  • Sürgülü duş başlıklarında ise ilk iki adımın yanı sıra duş setinin gövdesini, ambalajdan çıkan ürünler ve tornavida yardımıyla duvara sabitlemelisiniz. Bu arada minik bir hatırlatma: Montaj sırasında dübelleme için seramik delme işlemi gerekebilir ve bunun için beton delme özelliği olan uca sahip matkap gibi ekipmanlarınız olması gerekebilir.

Zevkinize ve ihtiyaçlarınıza uygun duş seti modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor. Bu arada ister ankastre ister maşraflı duş sistemi olsun, banyonuzda yer vermek istediğiniz ürünü Ustabilir web sitesinde ya da uygulamasında kayıtlı olan su tesisatı ustalarından yardım alarak banyonuza monte ettirebilirsiniz. Yapmanız gereken ise Ustabilir’e girip talep oluşturmak ve teklif veren ustalarla iletişime geçmek. Hepsi bu!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir