Blog

Armatür Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Armatür Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Armatürler banyo ve mutfakta en çok kullanılan ürünlerin başında geliyor. Bu durum armatürlerin şıklık ve tasarımın yanında dayanıklılık ve kalitesinin de önemini arttırıyor. Hal böyle olunca armatür seçerken çok daha dikkatli davranmak gerekiyor. Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için armatür seçerken dikkat edilmesi gerekenlerin bir listesini hazırladık.

 

Kalite

Banyonuzda ya da mutfağınızda kullanacağınız armatürün en önemli özelliklerinden biri hiç şüphesiz kalitesidir. Günümüzde neredeyse musluk olmadan bir hayat düşünülemez. Dolayısıyla sizi yarı yolda bırakma ihtimali olan kalitesiz armatürlerdense bütçenizi biraz daha zorlayarak kaliteli bir ürün tercih etmeniz çok daha akıllıca bir karar olacaktır. Üstelik kalitesiz ürünlerin ileride çıkaracağı problemler muhtemelen daha büyük maliyetlere sebep olacaktır.

 

Garanti

Seçeceğiniz armatürü uzun yıllar boyu kullanacağınız için garanti süresi çok büyük bir öneme sahip. İlerleyen zamanlarda sorunlar ile karşılaşmamak için piyasada bulunan kaliteli ve garantili ürünlere göz atmanızda fayda var. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki: Garanti süresi firmalarının ürünlerin kalitesine olan güvenlerinin bir göstergesidir. Bu durumda garanti süresi uzun ürünleri tercih etmek gelecekte sorunlarla karşılaşma ihtimalinizi azaltırken aynı zamanda size bir güvencede sunuyor.

 

Hijyen

Satın alacağınız armatürün dikkat etmeniz gereken bir diğer özelliği ise hijyenik olmasıdır. İçerisinde mikroorganizma barındırmayacak anti bakteriye özelliklere sahip bir banyo veya mutfak bataryası tercih etmeniz sağlığınız açısından doğru bir karar olacaktır. Aynı zamanda bataryanın iç kısmının sürekli su ile temas ederek aşınmasından kaynaklı olarak suyun içerisine sağlığa zararlı maddeler karışabilir. Bu gibi durumlara önlem alan armatürler tercih edilmelidirler.

 

Su Tasarrufu

Su tasarrufu bir armatürün sahip olması gereken en temel özelliklerden biridir. Fotoselli musluklar en yüksek su tasarrufuna sahip olan armatürlerdir ama fiyatları diğer bataryalara kıyasla biraz daha yüksektir. Ancak uzun yıllar kullanılacak olan bu armatür ile yıllar içerisinde ekstra ödemiş olduğunuz ücreti mutlaka sağladığı su tasarrufu ile amorti etmiş olursunuz.

 

Montaj

Armatür ürünlerinin montajları kolay görünmesine rağmen kimi zaman zorlayıcı olabilir. Montajın sorunsuz halledilebilmesi için öncelikle armatürün montaj edileceği yer ile uyumlu olması gerekmektedir. Bunun yanında ürünün kutusunun içerisinde montaj için gerekli tüm malzemelerin bulunması elzemdir. Montaj konusunda sorun ile karşılaşmamak için montajı bir profesyonele yaptırmak en doğru tercih olacaktır.

 

Musluk Fiyatları

Batarya fiyatları pek çok farklı unsura göre değişiklik gösterirler. Günümüzün gelişen teknolojik imkânları göz önüne alındığında her bütçeye uygun bir musluk modeli bulmak mümkündür. Bu duruma paralel olarak batarya modellerinin oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yukarıda yazılmış olan özelliklerden sizin için daha çok önem arz edenlere dikkat ederek bütçenize uygun bir batarya bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir